Un inger si o poarta…

P.S. Am scris multe, in multe locuri, si multe am sters. Acum fac numai o recenzie la ce a mai ramas. Azi e ziua curateniei… aici mai ramane o perioada, acolo se va sterge pentru totdeauna…

*****
Nu am mai scris demult. Aici e o parte din noi.. ce ramane a tuturor.. defapt a nimanui. Nimeni nu citeste .. toata lumea asculta sau priveste…

***

.. un inger si o poarta. Poarta e inchisa iar ingerul asteapta. Asteapta un suflet batran pe care sa il duca in Rai. Asteapta… asteapta… dar poarta nu vrea sa se deschida. Isi face curaj din sfiala in care e si bate… cioc cioc.. si… un uruit ingrozitor iar poarta s-a deschis. Priveste inauntru. Intuneric. Isi ia inima-n dinti si porneste, lumina lui lumineaza coridorul cuprins de bezna. Ajunge la o usa si o deschide. Nimeni acolo… a ajuns prea tarziu?. Pe un pat sta intins trupul chircit de batranete. O fi venit Intunecatul sa fure?. Doua lacrimi i s-au rostogolit pe chip. Le-a cules si le-a facut doua lumanari aprinse la capataiul trupului lipsit de viata. Priveste in jur, doreste sa plece. Intr-un colt s-a miscat ceva. O luminita marunta sta ascunsa. Merge la ea, o priveste.

– Credeam ca am venit prea tarziu, spune ingerul bucuros.
– Te-am auzit ca vi, dar mi-a fost frica de coridorul negru. Ma bucur ca nu ai plecat. Am sa ma duc cu tine?.
– Da, caci pentru tine am batut atata cale… ii spuse ingerul luminitei firave. Da mana si-am plecat.

Doua lumini lumineaza acum bezna spre poarta, una firava, marunta iar alta vie si calda. Au ajuns. Dar poarta nu se deschide, caci langa ea, pazind, sta Intunecatul.

– E vama de o lumina, spune acesta. Dami-o inapoi. E a mea, eu am fost primul, doar te-am lasat sa vorbesti cu ea.
– Eu cred te-ai ascuns sa o aduc, caci tu nu ai gasit-o, ii raspunde ingerul. Ma tem ca nu se poate, Prea-Luminatul o asteapta. Te da inapoi si lasa-ne sa trecem. Trupul e al tau, faci ce vrei cu el. Si lumina ingereasca a crescut dintr-o data ascunzand luminita firava de langa ea.

– Stai. A gresit, pe noi ne-a iubit intreaga ei viata. Nu pot sa o las sa mearga cu tine. A furat inimi, cate nu au murit pentru ea, a batut copii, a uitat de ceilalti, a mintit.
– Caci a furat inimi, a fost frumoasa, iar tu ai ademenit acele inimi sa se uite si sa se bata pentru ea, le-ai facut sa fie invidioase pe ceea ce era. A batut copii caci tu ascuns in sufletul lor i-ai ademenit ca sa se comporte asa, pentru a-i face viata cat mai amara. Nu a reusit sa se stapaneasca indeajuns pentru a nu-i bate. Cand ceilalti au uitat de ea, batrana fiind, s-a retras in camaruta ei, singura sa se roage si sa ceara iertare… si nu numai pentru ea.. ci si pentru aceia care au furat si au mintit, si nu au pretuit un batran care trage sa moara. Iar cat despre minciuna… a fost om. Deci da-te din cale si iti spunem Adio.

– Nu vei pleca de aici, a spus Intunecatul si s-a napustita asupra luminii in cautarea firavei luminite.

– Ajutor Prea-Luminate, mai spuse ingerul cazand in genunchi.

Dintr-o data lumina s-a facut de zece ori mai puternica, mai orbitoare. Intunecatul sa dat speriat inapoi. Nu a mai existat nici coridor, nici poarta. Doar o uitare…, Intunecatul stand singur in acel coridor, naucit inca de lumina.

***

Asa suntem si noi, unii lumini puternice, deschizatori de drum pentru ceilalti, cu flacara vesnic vie arzand, iar altii, lumini firave, ratacind pe coridoarele vietii, cautand locul de iesire. Daca in fata nimerim un obstacol, cei mai luminati gasesc o solutie sa razbata dincolo, ceilalti, cei multi: unii incearca sa faca cale intoarsa sa caute o alta cale pentru a ocoli acel obstacol, altii incearca sa treaca si raman acolo, sacrificati de propria lor nazuinta. Putini sunt cei care ajung dincolo, lingandu-si ranile, sa continue drumul mai departe spre capatul labirintului.

****

(Data: 05.05.2011)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s