Poveste salatei

„Razi tu! Razi Harap Alb! De nu duceai salata Spanului, te facea chiftelute.” spuse fetita. „Dar dece sunt aici cu tine?” intreba ea.
„Pai, sa vezi” spuse Harap Alb, „te-am chemat cu mine ca sa terminam cumva povestea. Stii tu, de atata timp la salata verde in gradina ursului… ” completa el. „Nu ai putea cumva sa ma pui acolo, spre final, cu printesa imparatului Rosu, intr-o caleasca spre tara mea, cu Spanul in rol de vizitiu?” mai spuse. „Sa ajungem si noi la: Si au trait fericiti pana la adanci…”
„Stai, stai, stai !!!.” il intrerupse fetita. „Pai, in poveste trebuie sa te intalnesti cu : Flamanzila din Flamanzi, Setila din Cotnari si cu Pasari-Lati-Lungila din Urlati?. Si unde mai pui ca trebuie sa te mai intalnesti cu Mos Gerila!?” il intreba fetita.
„Pai cum cu Mos Gerila?, ce cauta Mos Gerila in povestea ta? ” intreba Harap Alb nedumerit. „Pai atunci adu-l si pe Mos Nicolae, pe Mos Craciun !. Si poate primesc si eu un cadou daca tot muncesc la salata in gradina ursului. Ca el tot nu ma plateste!. Nu draga fata!. Ala e numai Gerila din Ger-mania. Cu mercedes alb, vine pe la sfarsitul povestii ca sa nu apucam sa ne transformam in carnati fripti in cuptorul incins de atata poveste.!”.
„Bine!. Fie!. Da sa stii” spuse fetita „i-as aduce si pe ei aici in poveste, dar nu mai imi amintesc cum arata fiecare”. Si cu o mutrisoara de copil nevinovat continua: „Pe cand bunica ajungea la intalnirea cu ei, nu stiu cum se facea, dar adormeam de fiecare data!. Si pana la vara, pana ce oi ajunge la ea, o sa fie cam mult, Harapule.”
Incurcat, Harap Alb propuse: „Sti ce!?. Mai bine vreau un concediu. Atunci, fa in povestea ta un hotel de cinci stele cu piscina interioara, ca si calul meu vrea sa se spele, dar nu oricine sa o faca, ci Spanul.” si dupa un ragaz, continua: „si pentru mine, as vrea o camera cu ferestre care dau la mare, si la geamul din coltul cladirii un Jacuzzi sa pot sa ma ‘lafai si eu in apa” si un pic sovaitor, ” cu tine… si cu cate un pahar de limonada in mana.” apoi mai indraznet: „Si poate mai incolo …”
„Hei!. Nene!….” dar nu apuca sa continue, o scuturare usoara si o voce placuta auzii: „Ancuta !.. Trezeste-te… o sa intarzii la scoala”.
Fetita se ridica, se intinse somnoroasa si raspunse: „Bine mama!”, si amintindu-si de ceva, se uita la patul ei si sopti: „Sa nu pleci!?. O sa revin!. Cat despre Harap… la salata verde, in gradina ursului sa stea pana o sa-i treaca toate fanteziile, caci eu, ma voi gandi la alta poveste !.”

P.S. Si uite asa, datorita gradinii ursului, vara avem multa, multa salata verde. Si se pare ca de acum incolo o sa avem si mai multa la vara. Ca de… Harap Alb nu someaza… ci lucreaza !…

Reclame


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s