Altfel

Hai să zâmbim…

Se chinuise mai mult de o jumătate de oră să parcheze. Își cercetă ceasul, îi rămase timp până la întâlnirea mult așteptată, în fața acestei statui zâmbărețe.

Începu să-și repete în gând cum avea s-o primească, căci prima impresie contează. Nu?.

‘Deci, încep cu, sunt încântat să te găsesc, și doresc să-ți dăruiesc aceste f…ir-ar. Am uitat buchetul de flori în mașină. Tu ce râzi? ‘ își spuse, uitându-se la statuie.
‘Ce! Eu sunt primul tontălău din fața ta care a pățit așa ceva?’. și îi întoarse spatele agasat.

Uitându-se la ceas, își spuse : ‘Mai am 10 minute, ajung și târâș de la mașină.’ Și plecă. A trei-a parcare de după colț. Își luă buchetul și în fugă, ajunse înapoi, iar statuia îi zâmbea acum parcă și mai larg față de prima dată.

‘Uff, de ce a vrut să ne întâlnim chiar aici?. Nu se putea în altă parte?, La un lac, la un copac, la orice altceva dar nu la statuia asta care parcă își bate joc de mine.’

După un scurt răgaz continuă: ‘Acum am florile, … doresc să-ți dăruiesc aceste flori, și dacă vrei, putem să ne plimbăm … . La urmă să nu uit, să-i dau cadoul. Cadoul?’ și după o clipă de gândire, ‘… pe care l-am uitat acasă. De ce mi se întâmplă toate numai mie?.’

‘Tu de ce mai râzi? Încă nu te-ai săturat de asta?. ‘ spuse privind statuia. ‘Lasă!. O să improvizez ceva!. Și nu mai râde!, nu de mine!’

Și trecu timpul, și ceva peste când, văzu că vine sora ei cu cățelul la plimbare.
– Mi-a spus să-ți zic că nu se simte bine și nu o mai căuta!. Pa!.

Iar el, năuc, privea la dânsa care acum se depărta agale. ‘Ști ce!.’ își spuse în gând privind statuia, ‘Acuma poți să râzi!.’ și aruncă buchetul de flori la primul coș de gunoi ivit în cale.

Reclame

Un comentariu

  1. Chiar că zâmbim. Ghinion! Și ce-i cu asta ? Se poate merge mai departe cu fruntea sus, cu încă o lecție primită de la viață și cu buchetul de flori care nu trebuie sacrificat. O seară plăcută !


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s