Printre stele …

… îmi potrivesc pașii. Apoi îmi răcoresc fruntea.

”În această noapte te-am privit dintre stele…

Mi-am luat cutiuța cu Stele și Scărița, și Dorul mi-a purtat pașii până acolo unde se întâlnește Cerul cu Pământul. Am potrivit orologiul serii, am deschis cutiuța și le-am scos, una câte una, le-am șters de praf și le-am agățat pe fiecare la locul lor pe Cer. Și ca să nu rămână singure, la sfârșit, mai strălucitoare decât în alte dăți am așezat Luna.
aurora_boreal
Am așteptat cu răbdare până ce la ferestrele Lumii s-au stins luminile, iar Orașul a intrat în letargia firească a somnului. Am încălecat pe o rază, și am coborât acolo, lângă tine. O respirație calmă… și multă liniște în jur… prea multă. Am zăbovit cât o frântură de vis, Ți-am aranjat pletele răvășite de pe frunte, ți-am privit încă o dată chipul ce se odihnea blând pe pernă, apoi am urcat înapoi pe rază. La geam, ne-am oprit încă o dată, am tras draperia, ca lumina ei de felinar sau ploaia mea de stele să nu îți deranjeze somnul. Apoi, ne-am retras mai departe.

Am aprins pe o candelă Luceafărul de noapte, și cu ea în mână, mi-am început rondul, iar la fiecare minut cât o oră, am mutat Luna și am întors Stelele pe câte o parte.

Mi se făcuse somn într-un final. Și m-am întins pe-o Auroră, m-am înfășurat cu Plapuma de stele, mi-am tras la cap perna Lună… și-am adormit acolo, cu tine…. Noapte bună!…

Noapte bună… ”

Data: 11.04.2013

Reclame

  1. ,,Și m-am întins pe-o Auroră, m-am înfășurat cu Plapuma de stele, mi-am tras la cap perna Lună… și-am adormit acolo, cu tine….:, și dacă stăpâniți Cerul, împreună, nimic nu e mai frumos, mai Ireal, de vis decât transcenderea sau mai bine spus spargerea unor zăbrele învechite, ruginite. Frapezi prin intensitate și forța imaginilor. Jos pălăria. Numai bine!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s