Cu trandafiri în suflet…

…. de ce ACUM, nu se poate un pic MAI TARZIU?. Dece AZI, oare a fugit și nu mai există MÂINE?…

” Mă risipesc din nou printre cuvinte, printre doruri ce nu își mai găsesc izvorul, căci acum mă caut printre pietrele unui firicel de râu ce curge prin mine. ”

***

”E ora 4.35… s-a trezit… și se pare că a devenit un obicei. Ca și cum și-ar fi băut înainte cu un minut cafeaua… mai treaz decât ar trebui să fie la acea oră. S-a ridicat din pat, a deschis fereastra, s-a uitat la luna ce îi râdea în față, apoi a rămas cu privirea pironită pe alee, ascultând împreună cu ea glasurile nopții… .

Am evadat pe furiș, să nu mă simtă. Și pe aripa unui gând am pornit spre tine pentru că aveam o poftă nebună să valsez. Pe drum mă întrebam dacă știi sau dacă vrei… sau poate că dormeai și băteam atâta drum de pomană. Luna îmi promisese că o ne cânte, iar Zorile o să ne răpească și o să ne poarte pe tărâmul trandafirilor ce acum au îmbobocit.

Dar iată că am ajuns, e întuneric, iar ea doarme liniștită. Nu vreau să mă simtă, să-și deschidă brusc ferestrele, să se sperie când ar vedea forma unui suflet. Timid, mă apropiu… și am bătul la ușa trupului ei… o dată… cioc… apoi a doua oară… cioc. Știai că poștașul bate întotdeauna de două ori?. Dacă nu o să te trezești, atunci măcar o să-mi scrii mâine că a trecut pe la tine.

Somnoroasă, ai deschis portița, și mi-ai zâmbit. Te-am luat de mână și am început să plutim ușor prin cameră. ‘Nu te grăbi!’ ți-am șoptit. ‘Lasă-o să doarmă… Mergem să dansăm în grădină căci Florile ne așteaptă!’. și am ieșit plutind pe fereastră.

Luna începuse pe un arcuș de raze șă-și toarcă valsul, iar corul de Stele să ne murmure strofele fără cuvinte, cu luminile reflectoarelor lor pe noi, cei doi înlănțuiți în frenezia acestui dans. Petale de trandafiri rotindu-se cu noi, un paș înainte apoi doi pe loc și dintr-o dată ne rotim și un pas înapoi și doi pe loc… și ne certăm cine conduce… iar chipul tău e un zâmbet, zâmbetul acelui trandafir prins acum în părul tău. Două trupuri de vânt rotindu-se într-un vârtej de culori, printre florile din grădină.

‘Ai auzit o fâlfâire?’. Îți simt trupul tremurând dintr-o dată, fără să îți stingă bucuria din el… se trezise… o pasăre?. Îngâna acum ea melodia noastră, te căuta buimacă prin întunericul camerei. Te-ai zmuls din brațele mele și ai fugit în cămăruța ta. Plecase să bea apă. În zadar am așteptat… nu te-ai mai întors la dans. Și urcănd pe un regret m-am întors la el.

L-am găsit tot acolo… acum privea la felinar, iar gândul lui îmi spunea că o vede cum se trezește somnoroasă, se întinde alene ca o pisicuță, apoi ia perna în brațe și își afundă capul în ea fericită că mai poate rupe încă cinci minute de somn… în timp ce el așteaptă răbdător să apară Zorile, să-și pornească telegarul pe drumul de zi cu zi…”.

***

Și v-am vorbit într-un fel de Astral, un spectru de vibrație în care ne putem uneori întâlnii cu oameni necunoscuți nouă și pe care mai apoi îi întâlnim în viața noastră.

Nu vi s-a mai întâmplat să vă întâlniți cu cineva pe stradă, un fel de cunoscut necunoscut, să vă salutați, sau să vă zâmbiți fără nici un motiv, chiar să vă dați mâna, apoi vă dați seama că defapt nu v-ați întâlnit vreodată?. Sau să umblați printr-un oraș și să recunoașteți ca prin vis locuri, elemente arhitecturale.. chiar dacă nu ați mai fost acolo. Sau să asistați la discuții pe care vi se par cunoscute, dezvoltate, conștienți fiind că nu ați deschis asemenea discuții până atunci?.

Vi sa mai întâmplat să simțiți în vis senzații: o atingere, o îmbrățișare, un sărut, un miros de floare sau altceva ce persistă și dimineață când vă treziți?. (Deh… dacă… 😉 )

Reclame

Un comentariu


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s