Întrebare și răspuns

La începutul postării anterioare puneam o întrebare: ”..ce vezi când te uiți în ochii mei?”. Era pornită de la o glumă. Nu sunt un mare artist la a spune glume, dar am să încerc să vă redau gluma:

Sursa: www...

Sursa: www…


” ‘Nea Ion, cioban de meserie, (mă rog, nu cioban de Vodafone, sau cioban de fel care nu își plătește factura 😉 ) plecase la Paris la fratele lui, fost cioban da acu’ cu multă carte, și îi aducea cadou o capră, să își aducă aminte de vremurile lor bune de pe plaiurile mioritice. Ajuns pe Champs-Élysées, făcându-i-se sete, parcă căprița lângă un trunchi de copăcel (d = 4 m, h = 50 m 😈 ), o amară cu o funie de el și plecă la o terasă să bea bere. Terminând cu berea, acu` ia-ți căprița de unde nu-i… se pare că plecase la plimbare cu altcineva. Se așează omul supărat pe o bancă, dacă tot nu mai avea ce să facă. Și nu trece mult, lângă el se așează doi, un el și o ea, iar omul nostru stingherit se întoarce cu laterala la ei, că doar îi ajungea necazul și nu îi ardea să vadă și un film exotic în direct. La o pauză după o scenă lungă amoroasă îl întreabă ea pe el: ce vezi când te uiți în ochii mei… Iar el, om romantic îi răspunde: în ochii tăi văd tot Parisul. Iar omul nostru supărat întreabă într-o doară: da pe capra mea n-o vezi?. ”

Punându-mi întrebarea, îmi dau răspunsul: mă văd pe mine, da nu-mi văd caprele… hmmm… 😦 Să înțeleg atunci că nu sunt cioban?.

Vă rog să o luați ca atare… o glumă… încă nu pot scrie ne-cuvinte… urmează.

Reclame

  1. „o amară” ??? Ăsta-i un termen strict marinăresc… 😆 Amarezi o navă sau o ambracaţiune la cheu sau amarezi marfa în magaziile navei, dar să amarezi o capră în Paris, fie şi de un copac de 50 de metri, nu am mai auzit… 😆

    • Cu două picioare?.. 😀 . Mă ducea mintea la o continuare a bancului… ce ar fi fost dacă ciobanul ar fi ajuns la fratele lui… iar acesta să-l fi întrebat? nu cumperi o capră?.. o dau la juma de preț…. Am exgerat, dar mult timp am fost priviți ca și hoți… și nu numai la Paris…

  2. merci pentru reamintirea aceastei glumite celebra… 🙂 a fi cioban… la propriu sau la figurat? 😉
    – – –
    sanatate si-o saptamâna lejera, vesela cu spor si bafta-n tot ce faci, bucurii si satisfactii…


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s