Lumină

”Dragostea sălășluiește în inima ta… puternică, fierbinte, curată. O apă cristalină ce hrănește sufletele celor care vin să se adape. Inima te e un sipet în care stau adunate măruntele boabe de mărgăritar ale dragostei ce le-o oferi celor din jurul tău… și nu… nu se termină niciodată căci le aduni în fiecare dimineață de pe perna înmuiată de ele, cu grijă, cu răbdare, să nu se risipească în zadar.

Din inima ta ai făcut cetate, un loc curat, ordonat, îmbibat cu mult optimism și speranță, păzită de dragostea celor chemați să păzească, iar cavalerii urii se topesc înainte să ajungă în fața porții sale. Dar nu e căldură mai mare decât iubirea ce stă ascunsă acolo, căci nu poate fi și nu a fost plătită… doar răsplătită cu un buchet de sentimente izvorâte dintr-o altă inimă ce nu e de piatră. În stolurile ei se văd împletite un vechi și un nou, un sfârșit și un început, lumină zidită în dorințe simple, firești, pe deplin meritate. Căci și ea își dorește povestea… cernută de obișnuințe.

La tine vin rostogol lacrimile să se închine… un templu de rugăciune în care veșnicia stă legată de ancorele inimii tale. Iar între tine și Dumnezeu este… o lumânare aprinsă de focul inimii tale… ce arde în liniște odată cu rugăciunile celor adunate și plânge tăcută cu lacrimi de ceară.”

(Data: 15.11.2013)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s