Clovn

bufon02
„Astăzi este ziua lui, ziua nebuniei, ziua nebunilor pentru că a fost și este un clovn, așa i-a spus cineva. Se supărase atunci pe moment dar pe urmă a înțeles că așa este deoarece un clovn face lumea să zâmbească, să râdă și de ce nu… să plângă. Oare nu asta a făcut și el?. De câte ori nu urcase pe scenă să scoată din buzunare flori, din urechi bănuți, din mâneci năframe colorate și să împrăștie în jur cu baloane colorate. Să risipească blândețea, să facă gesturi – ca de pildă să sărute inimi. …”

A făcut-o și o face pentru că viața întreagă e o scenă pe care se urcă să mai dăruiască câte ceva frumos rupt din el și nu contează că râde, sau plânge… pentru că pe fața lui fiecare vede același zâmbet cu care își arată sufletul. Și nu tristețe cum o interpretează alții.

A încercat să nu râdă de nimeni, să asculte și să-i facă pe cei care aveau nevoie de zâmbet să zâmbească, celor care aveau nevoie de speranță să le arate unde e speranța, iar celor care aveau nevoie de vise să viseze. Toate până într-o zi când…

bufon01

” … s-a apropiat de el o fetiță iar clovnul i-a întins un balon, fetița l-a luat și a privit în el. Și pe măsură ce privea, ochii i s-au făcut tot mai mari de mirare, apoi, când se aștepta mai puțin, fără nici o avertizare … pufff… s-a spart.

Ce ai văzut tu acolo era o fată, cu aceiași ochi, cu aceleași alunițe, mai mare decât tine. Ai văzut-o cum se plimba printre lucrurile pe care numai lumea le înțelege?.

Sunt baloane și baloane… Sunt baloane care sunt purtate prea repede de vânt, sunt baloane care se ridică sau sunt prea sus și nu pot fi atinse. Mult prea sus… . Cele pe care le urmărim de obicei sunt cele care rămân oarecum la nivelul nostru… și totuși, nu toate rămân, pentru că unele, de cum se formează, se sparg. Celor care sunt prea sus le spunem idealuri… vise care rămân vise și nu se pot realiza… doar sperăm ca printr-o minune oarecare, ori reușim să avem pantofiori cu care să putem sării până la măcar unul, ori să se coboare suficient de aproape, să le prindem în brațe.

Dar nu toate baloanele sunt rezistente la îmbrățișări, sunt baloane care numai dacă le atingi se sparg… în mii de stropi de apă cu săpun. Trebuie să știi care balon ți se potrivește, care e cel care, ancorat de o sfoară, are să plutească cu tine alături. Acela e visul tău transformat în realitate, suficient de puternic să nu mai alergi după alte baloane.

Și e atâta bucurie când auzi râsetele copiilor, fericiți că aleargă să le prindă cu mâna… și atâta amar când ele se sparg la cea mai suavă atingere… Și atunci, mai suflă o dată și încă o dată… pentru că, da, fetiță dragă… așa sunt clovnii, iubesc copiii.

Ei știu cel mai bine că și în amar există fericire… .

Nu. Nu este ziua lui de naștere… dar dacă îl considerați nebun, atunci este și ziua lui… .
Dar o să vă plictisiți de el pentru că nu scrie despre politică, despre scandaluri… . Doar de iubire, doar de suflet.

Data: 01.04.2014
Sursa foto: www…

Reclame

  1. …nici de stelute nu-i amator…
    Sa-i spui un „La Multi Ani!”… totusi… trebuie ca e putin nebun… daca nu scrie nici despre politica, nici despre scandaluri…
    Plictisitor…? Dimpotriva!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s