De sărbători

Am învățat că de sărbători poți să împarți micile bucurii cu familia, cu prietenii, cu cei care îți sunt mereu aproape. Am învățat că din mici daruri, nu neapărat materiale, poți să faci oamenii fericiți. Ajung poate gesturi, ajung poate cuvinte încărcate cu căldură și liniște pentru a dărui/pune bucuria în sufletele lor. Și dacă vrei să ai acea căldură, trebuie să știi la rândul tău să o dăruiești. Se spune că nu ai dreptul să consumi fericire dacă nu ști să o produci.

Ce este viața fără a dărui?. Poate un brad ce crește falnic în ograda ta, dar gol pentru ca lipsesc ornamentele. Iar oamenii cu care te înconjuri sunt acele ornamente. Iar bradul va arăta frumos sau urât după culoarea majorități lor. Dacă nu știm sa dăruim… cum putem oare să ne bucuram de micile momente provocate de viața ?. Și până când o bucățică de material e mai importantă decât omenia, bradul rămâne gol de frumusețe și plin de resentimente.

Da. În viața noastră fiecare om sau lucru are un rost. Ni-l facem pe al nostru prin ceilalți. Nu se spune oare că: „Dar din dar se face Rai” ?. Dacă vrei să dăruiești ceva, fă-o fără a purta ranchiună sau a judeca oamenii. Căci judecăm oamenii din pizmă și răutate. Și nu din dragoste pentru ei.

Nu fac bine… știu, dar astăzi învăț să fiu ca ceilalți, poate așa o să îmi fie mai bine, pentru că am învățat că în viața uneori dăruim mult prea mult pentru a culege glod în loc de măcar bucurie și frumusețe.

Am învățat că lucrurile frumoase sunt construite cu fapte și nu cu vorbe goale.

Reclame


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s