Sublimul unei clipe.

Clipe… asa se scurge viata, in clipe… ce nu pot fi readuse inapoi, insa pot ramane vii peste ani pentru ca pot contine in ele acel ceva ce le-a desprins de contingent si le-a incadrat in sublim. Si facem cu toti la fel, ne inchiriem clipele celor care ne vor doar ca pe niste ambalaje, sa le fim in posesie sa ne priveasca, sa ne arunce apoi undeva in si din viata lor… si ni le daruim celor pe care ii iubim si ne iubesc, fara restrangeri, fara reticenta, necontorizat, fara orgoliu, fara sarcasm, si mai ales fara nici o pretentie.

Poate ca trebuia sa incep altfel… ziua orasului, o mare de oameni, concerte live. M-am retras intr-un colt de unde sa pot privii in voie scena, multimea, efectele de lumina. Si e ceva frumos sa vezi cum o piata intreaga „canta” din cat ii tin plamanii piesele cunoscute. In acele momente oamenii scapa de ganduri, de griji si se incarca cu o energie pozitiva, eu zic, cu un strop de fericire.

Cred ca e visul oricarui artist sa fie apreciat cantand sau interpretand cu el asemenea piese. Cred ca e visul oricarui regizor sa vada cat mai multi spectatori la filmul, piesa, spectacolul lor caci asa stiu ca munca le-a fost apreciata. Cred ca e visul oricarui om ca atunci cand face ceva frumos acel gest sa fie apreciat fara fals in cel mai simplu mod posibil… omenie. Dar e sublim cand tu, esti in fata lor sa le daruiesti emotie, iar in schimb, ei, din dragoste, din iubire, iti daruiesc emotie.

Am trait si eu asemenea momente, cand o sala (ma rog… de nunta, de botez, de petrecere) danseaza si canta cu noi cantaretii piese cunoscute de muzica populara sau usoara… Asemenea clipe te incarca si pe tine pentru ca vezi ca esti apreciat si ti-e apreciata stradania de a aduce acel strop in inimile lor.

Acolo, in multime, mi-am amintit de piesa de mai jos. Cuvintele sunt de prisos…
Asa te si simti… ca un nebun, ca un soldat, ca o stea de cinema… ca un lup, ca un rege, ca un ceva ce nu esti tu… dar atunci ii iubesti pe toti.

Reclame

Un comentariu


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s